Vijf beveiligingstips voor jouw bedrijf

Klopt! 71% van alle organisaties wereldwijd zijn wel eens slachtoffer geworden van cybercrime. Hoe voorkom je dat jouw bedrijf ook slachtoffer wordt? Productmanager Sterre Verbraak weet alles van security en geeft 5 eenvoudige beveiligingstips die je direct kunt toepassen in jouw organisatie.

  1. Gebruik een sterk wachtwoord en wijzig je wachtwoord vaak genoeg
    Sterke wachtwoorden bestaan uit een hoofdletter, minimaal 8 tekens, een cijfer en een leesteken. Zorg dat je hieraan voldoet, ook als je tijdelijk een account voor een collega aanmaakt. Dit is namelijk een vaak voorkomende fout waardoor een geautomatiseerde cyberaanval in jouw systeem komt. Stel ook een tweestapsverificatie in. Denk hierbij aan een sms’je op je telefoon als je inlogt op je via desktop. Zorg ervoor dat je jouw wachtwoord regelmatig wijzigt. Hoe langer je hetzelfde wachtwoord houdt, hoe groter de kans dat deze in een datalek terecht komt en dus onveilig wordt.
  2. Update je software
    Veel bedrijven negeren software-updates. Hierdoor zijn ze kwetsbaar voor cyberaanvallen. Cybercriminelen azen constant op zwakke plekken in je systemen, zodat ze je kunnen aanvallen met bijvoorbeeld ransomware. Door je software regelmatig te updaten, vergroot je de kans dat kwetsbaarheden in je systeem zijn gerepareerd voordat iemand er misbruik van maakt.
  1. Maak en controleer back-ups
    Het maken van back-ups is heel belangrijk. Een back-up is de meest gebruikte methode om gegevens terug te krijgen na een ransomware aanval. Bewaar deze back-ups altijd op een externe locatie zodat je na een ransomware aanval nog bij de meest recente gegevens kunt. Op deze manier hoef je niet te overwegen om losgeld te betalen. Wat daarbij wel van groot belang is, is dat je de back-ups test. Veel organisaties vertrouwen blind op een back-up zonder te controleren of gegevens vlot hersteld kunnen worden en of de back-up wel up-to-date is.
  2. Gebruik goede antivirusscanners
    Een goede antivirusscanner beschermt je apparaten tegen mogelijke schadelijke bestanden en software en detecteert ook ransomware. Op deze manier kun je een cyberaanval voorkomen voordat je gegevens versleuteld worden.
  1. Gebruik Mobile Device Management (MDM)
    Met Mobile Device Management kun je jouw mobiele apparaten veilig houden. Met een MDM-platform worden alle beveiligings- en softwareupdates direct op alle apparaten uitgevoerd. Op deze manier is elk apparaat altijd up-to-date en beveiligd waarmee je de kans op een cyberaanval verkleint.

Wil jij hier meer over weten? Bekijk onze securitycursussen of neem contact op met onze accountmanager Rokus Janssen: 026 – 791 15 53 of r.janssen@vijfhart.nl

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid