Microsoft Copilot: Nieuwe interface en spraakfunctionaliteit op komst

Vijfhart-productmanager en -docent Marnix Wolf is negenvoudig Microsoft Most Valuable Professional en weet heel veel van Generative AI. Met zijn blogposts deelt hij zijn kennis en ervaring. Dit keer vertelt hij over updates voor AI-assistent Copilot.

Klopt! Microsoft heeft belangrijke updates aangekondigd voor zijn AI-assistent Copilot. Deze vernieuwingen brengen niet alleen een geheel nieuwe interface, maar introduceren ook de mogelijkheid om spraakopdrachten te geven.

Een vernieuwde interface
De uitrol van de nieuwe interface is al in volle gang. Deze verbeteringen gelden zowel voor de webversie als de mobiele en Windows-applicaties van Copilot. Het nieuwe ontwerp biedt overzichtelijke, grote vlakken die gepersonaliseerde suggesties geven op basis van eerdere interacties. Hierdoor wordt de gebruikerservaring intuïtiever en eenvoudiger.

Spraakfunctionaliteit
Een van de meest opvallende toevoegingen is de introductie van spraakfunctionaliteit. Gebruikers kunnen nu met gesproken opdrachten vragen stellen aan Copilot, en zelfs tijdens een antwoord de AI onderbreken om verduidelijking te vragen. Deze functie zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn in enkele Engelstalige landen, waaronder de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Bekijk de YouTube video waarin Copilot Voice wordt gedemonstreerd.

Nieuwe mogelijkheden
Naast de spraakfunctie introduceert Microsoft ook een aantal andere innovatieve features. Zo is er ‘Vision’, waarmee Copilot visuele inhoud op je scherm kan analyseren, en ‘Think Deeper’ voor complexere vraagstukken. Een andere interessante toevoeging is ‘Copilot Daily’, waarmee dagelijks een samenvatting van nieuws en weersverwachtingen wordt gepresenteerd. Bekijk de YouTube video waarin Copilot Vision wordt gedemonstreerd.

Een stap vooruit
Deze updates onderstrepen Microsofts voortdurende inzet om de functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid van Copilot te verbeteren. Het is een stap in de richting van meer natuurlijke en veelzijdige interacties met AI, iets waar gebruikers in de toekomst alleen maar meer van zullen profiteren.

Meer weten over Microsoft Copilot? Volg de cursus werken met Microsoft 365 Copilot.
Meer weten over AI? Bekijk onze AI-pagina.

Vijfhart, dat klopt voor jou! 

Bron: artikel van Tweakers.

Onderwerpen
Actieve filters: Wis alle filters
Pageloader
PRIVACY VOORWAARDEN

Jouw persoonsgegevens worden opgenomen in onze beschermde database en worden niet aan derden verstrekt. Je stemt hiermee in dat wij jou van onze aanbiedingen op de hoogte houden. In al onze correspondentie zit een afmeldmogelijkheid