Klopt! Deze cursus heeft startgarantie en gaat daarom altijd door.
De afgelopen jaren is de hoeveelheid data, die wordt verzameld in een snel tempo toegenomen. Waar tot op heden vaak MS Excel wordt gebruikt voor het maken van analyses, wordt steeds vaker aangelopen tegen de grenzen van MS Excel. De data die geanalyseerd moet worden staat op te veel verschillende plaatsen, is te complex of simpelweg te veel om in MS Excel te kunnen analyseren.
Power BI is een Business Intelligence (BI) tool die de mogelijkheid biedt om grote hoeveelheden data van verschillende bronnen in te laden en hiervan een dynamisch rapport te maken. Bij deze tweedaagse praktijkgerichte basiscursus Power BI word je meegenomen in alle facetten van het programma. Na de cursus heb je voldoende kennis om een eigen rapport te maken.
De praktische insteek van deze cursus bestaat uit theorie en oefeningen met de techniek, waardoor je een optimaal resultaat haalt uit Power BI. We behandelen onder andere onderstaande onderwerpen:
Het laden van data in Power BI
Binnen de cursus gaan we verbindingen maken met 2 belangrijke bronnen van data: de SQL-server en MS Excel bestanden. De data uit deze bestanden wordt geladen in de Query editor van Power BI. Nadat de dataset is geladen, selecteren we de juiste kolommen voor ons rapport, kijken naar eventuele fouten in de data en doen kleine aanpassingen aan de data. Uiteindelijk importeren we de data die we nodig hebben in Power BI.
Het modeleren van data in Power BI
Wanneer de tabellen in Power BI zijn geladen, gaan we deze aan elkaar koppelen. Daarnaast gaan we door middel van hiërarchieën de data op een handige manier neerzetten. Dit om later een goede drill-down functie, het inzoomen op gegevens, te creëren. Tevens gaan we aan de gegevens berekeningen toevoegen in DAX (Data Analyze Expressions). Dit om bruikbare informatie toe te voegen aan onze data.
Het maken van een rapport
Van de geselecteerde gegevens wordt vervolgens een attractief en dynamisch rapport gemaakt om de data optimaal te presenteren. Er komen verschillende soorten visualisaties aan bod zoals kolom- en lijndiagrammen, maar ook minder bekende zoals een Treemap of Meter. Bij het maken van de visualisaties wordt de drill-down functie toegepast. Het rapport wordt afgemaakt met verschillende slicers, knoppen en bookmarks om snel de juiste informatie uit het rapport te krijgen.