De training Certified Practitioner in Agile Testing (AU-CPAT) is ontwikkeld voor agile teamleden, en specifiek testers, die hun kennis willen verbeteren op het vlak van persoonlijke vaardigheden, agile vaardigheden, testvaardigheden en technologische vaardigheden. Deze praktische en interactieve training helpt jou en jouw team om kwalitatief betere software op te leveren door je de fijne knepen van het vak van testen en kwaliteit bij te brengen. Naast onderwerpen over agile, testen en kwaliteit, gaan we ook in op het leren denken in mentale modellen en het toepassen van kritisch denken. Aan bod komt het uitvoeren van zeer effectieve risicoanalyses met moderne tools en we gaan hands-on aan de slag met exploratory testing. Hierbij maken we gebruik van software en hardware die je tijdens de training ter beschikking krijgt. Wil je jouw Agile-testcarrière een boost wilt geven of hiaten in jouw kennis en vaardigheden opvullen? Dan is deze cursus iets voor jou.
In het eerste blok gaan we kort in op wat agile is, wat het betekent agile te zijn en wat een agile manier van werken is. Vervolgens gaan we in op de uitdagingen waar teams in de praktijk tegenaan lopen als het gaat over kwaliteit. De tweede helft van de dag maak je kennis met het product waar we tijdens deze training de opdrachten mee maken. We gaan het product leren kennen door ermee te spelen, te verkennen en met behulp van verschillende modellen gaan we nadenken over de risico’s en een strategie om het product te testen.
In blok twee gaan we het product daadwerkelijk testen op basis van de risicoanalyse en teststrategie die op dag één zijn gemaakt. Tijdens het testen breiden we onze strategie en risicomodellen verder uit. Je leert hoe je testactiviteiten kunt opbouwen en uitbreiden en hoe je de testen zo ‘lean’ mogelijk kunt documenteren terwijl ze nog steeds nuttig zijn. In het tweede deel gaan we over op samenwerking en communicatie in een agile team. Hier gaan we kijken hoe je als tester bij de refinement en de sprintplanning maximale waarde kan toevoegen in verschillende situaties.
Op de laatste dag gaan we verder met sessions-based testing en leer je met behulp van een testing story uit te leggen wat de status en de resterende risico’s van het product zijn. Vervolgens gaan we dieper in op de samenwerken en communicatie bij de retrospectives en de Sprint reviews. Tenslotte bespreken we hoe tooling teams kan helpen bij het verhogen van de velocity.
De cursuslocatie kan bij onvoldoende deelnemers in Utrecht wijzigen in een andere locatie.