In twee dagen worden de belangrijkste wijzigingen en toevoegingen behandeld. Een belangrijk deel hiervan zit in de taal zelf, waardoor het mogelijk wordt om interessante bibliotheken toe te voegen, zowel binnen de standaard zelf als daarbuiten. Ook nieuw is de ondersteuning van threads. C++ basiskennis komt in deze cursus niet aan de orde.
In september 2011 is C++11 gepubliceerd, in december 2014 gevolgd door C++14: de nieuwste standaard voor de C++ programmeertaal. Compilers met de ondersteuning voor deze C++11 zijn inmiddels in ruime mate beschikbaar. In een tweedaagse “master class” behandelen wij de wijzigingen en uitbreidingen die deze nieuwe standaard voor de taal heeft gebracht.
De nieuwe standaarden C++11 en C++14
De C++ standaard kwam tot stand in 1998 en heeft sindsdien een aantal kleinere, tussentijdse, aanpassingen gezien. In Augustus 2011 is een nieuwe versie van de standaard gepubliceerd. Hierin wordt ondermeer ondersteuning geboden voor een betere vorm van resource beheer.
Door de toevoeging van nieuwe pointer types biedt C++ nu een goed alternatief voor het gebruik van “managed” talen zoals Java, C/#, etc. In de woorden van Bjarne Stroustrup, ontwerper van de taal: “These enhancements are sufficient to make C++11 feel like a new language” .
Inmiddels is ook de C++14 standaard vastgelegd; de 14 daarin staat voor het jaartal 2014. Op dit moment ondersteunen de meeste compilers deze nieuwe faciliteiten. C++14 bracht hoofdzakelijk bug fixes en kleine verbeteringen aan, maar de introductie daarvan in de compilers is toch niet sneller gegaan dan bij C++11. In onze What’s new in C++11 and C++14 cursus zullen de belangrijkste punten die door C++14 worden “opgepoetst” worden behandeld.